Wij zijn HubSpot Elite partner

UX Design: bedien je bezoeker optimaal

UX Design is een verzamelterm voor een breed scala aan technieken met als doel om de gebruiksvriendelijkheid van een (toekomstige) website te optimaliseren. Bij UX Design ligt de focus dus op de doelgroep(en), en uiteindelijke gebruikers, van een website of online platform. Kunnen gebruikers vinden wat ze zoeken en bereiken ze hun uiteindelijke doel?

Group 40

“Het succes van een website valt of staat met de gebruikerservaring.”

Wat is UX Design?

De afkorting UX Design staat voor ‘User Experience Design’. Dit houdt het proces van nadenken over usability van een website of online platform in en heeft als doel om de gebruiksvriendelijkheid en daarmee de tevredenheid van de gebruiker te verhogen. UX Design heeft verschillende elementen in zich van interactie design, informatie architectuur en gebruikersonderzoek. UX Design draagt actief bij aan een betere website.

Laag 3

Bij UX Design staat de gebruiker centraal

Het succes van een website valt of staat met de ervaring van de gebruikers van de website. Is de website waardevol? Levert het de informatie op die zij zochten? Bereiken zij hun doel? De focus van UX Design ligt grofweg op de gebruikers van een site en hun beleving. Je wilt namelijk dat een gebruiker bepaalde acties uitvoert en doelen bereikt op jouw website. De kunst zit hem in het versmelten van functionaliteiten en emoties van de bezoeker. Hiervoor is het van belang dat je jouw doelgroep scherp op het vizier hebt.

Naamloos-1-1

"Ervoor zorgen dat gebruikers vinden wat ze zoeken, dat is het doel!"

Samen creëren we inzicht in jouw doelgroepen

De beste websites ontstaan wanneer er goed inzicht wordt verkregen in de doelgroep(en). Dit inzicht bedenken we vooraf samen met jou door middel van een buyer persona workshop.

Nadat het inzicht is verkregen is het zaak dat de behoeften en eisen van de doelgroep(en) door worden vertaald naar concrete oplossingen. Dat doen we met behulp van het ontwikkelen van een sitemap, wireframe en concept van een website. Zelfs na livegang van de website gaan we met behulp van data continue verbeteren om zo meer resultaten te uit je website te halen.

Ontdek onze aanpak om een succesvolle B2B website te ontwikkelen.

Slim vectorobject
Indra Pinsel

Laat je website weer bijdragen aan jouw doelen

Wij stellen jouw doelgroep centraal en bouwen gebruiksvriendelijke websites die meer rendement opleveren.

Informeer naar de mogelijkheden

Indra Pinsel - Front-end Developer

Informatie aanvragen