Wij Makelaars

mountians

Wij Makelaars

De samenwerking tussen &Leven Makelaars, Dohmen Makelaardij en Woningaanbod Nederland verenigingen in één website met de naam Wij Makelaars. Met dat vraagstuk klopte Patrick Stamminger aan bij Bureau Vet. Na leuke gesprekken over de doelen en diensten van Wij Makelaars en brainstormsessies over het design en de inhoud van de website was het in maart 2017 zover; de nieuwe website www.wijmakelaars.nl werd gelanceerd. Het begin van een succesvolle samenwerking met als doel om meer bezoekers naar de website te genereren met behulp van zoekmachine marketing (SEO).

39% groei in SEO verkeer na 6 maanden

Zoekmachine marketing als speerpunt (SEO)

Een mooie website is belangrijk, maar de site moet ook functioneel zijn. Met het nieuwe WijMakelaars.nl is duidelijk gefocust op het aantrekken van organische bezoekers vanuit de zoekmachines (SEO). De website is namelijk volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines, zoals Google. Voor livegang is goed gekeken naar de zoektermen waarop de website moet ranken. Vervolgens is er veel SEO-geoptimaliseerde content aan de website toegevoegd in de vorm van (landings)pagina’s en blogartikelen. Zo is er een vliegende SEO-start gemaakt bij livegang van de site.

Door structureel te blijven optimaliseren zie je dat de website op steeds meer zoektermen goed vindbaar is in de zoekmachines. Dat levert mij relevante bezoeken op en dat resulteert ook steeds vaker in interessante leads.


Patrick Stamminger - Eigenaar

39% groei in SEO verkeer na 6 maanden

In de maanden daarna zijn Patrick en Bureau Vet blijven samenwerken in de vorm van een ‘Vet Succespakket’. Maandelijks wordt de website uitgebreid met nieuwe content in de vorm van webteksten die stuk voor stuk zijn geoptimaliseerd voor één of meerdere keywords. Zo wordt de website steeds verder verrijkt en dat resulteert in het genereren van steeds meer SEO-verkeer op basis van relevante zoektermen. Nu, een half jaar na livegang van de site, heeft dat al geleid tot een groei van maar liefst 39% in het aantal bezoeken vanuit de zoekmachines.

Elke maand een positievere ROI

Patrick: “Door structureel te blijven optimaliseren zie je dat de website op steeds meer zoektermen goed vindbaar is in de zoekmachines. Dat levert mij relevante bezoeken op en dat resulteert ook steeds vaker in interessante leads.” Inmiddels genereert de website van Wij Makelaars een solide stroom van duizenden bezoekers per maand. Patrick vult aan: “Het mooie is dat de posities in de zoekmachine stabiel zijn of zelfs verbeteren. Dit levert me maandelijks vele bezoekers op vanuit SEO, waarvoor ik niets extra’s betaal. Zo wordt de initiële investering steeds verder terugverdient en wordt de ROI met de maand positiever.”

Structureel bouwen aan de marketingmachine

Samen met Bureau Vet bouwt Wij Makelaars structureel aan de marketing. Content is daarin een belangrijke factor; het is de basis van de website en trekt dankzij SEO-optimalisatie een solide stroom van bezoekers naar de site. Maar er is meer: de content kan ook weer verspreid worden via sociale media, zodat deze een nog groter publiek bereikt. Rowena van de Vossenberg van Bureau Vet vertelt: “Ook dat is iets waar we Wij Makelaars maandelijks bij ondersteunen. Daarbij kijken we tevens naar nieuwe kansen die zich voordoen. Zo zijn we nu bijvoorbeeld de mogelijkheden van e-mailmarketing aan het onderzoeken en hebben we kleinschalige leercampagnes opgezet in Adwords om zo te ontdekken op welke zoekwoorden mensen zoeken, zodat we deze weer kunnen gebruiken voor de SEO-strategie.”

Interesse n.a.v. dit succesverhaal?

Ben jij na het lezen van dit succesverhaal van Wij Makelaars benieuwd naar hetgeen dat Bureau Vet voor jouw business kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze experts staan je graag te woord over de mogelijkheden van een nieuwe website en/of de marketingmogelijkheden.

Direct contact met onze expert

Erik Verpoort - Algemeen Directeur

0485 - 520 172 -
Erik Verpoort