Wij zijn HubSpot Elite partner

Viperty: Design van nieuwe huisstijl en website voor startup

Viperty is een startup in de consultancy-wereld die het compleet anders aanpakt dan de gevestigde orde. Naast het bouwen van een nieuwe website en het opzetten en uitvoeren van een uitgebreide Inbound Marketing strategie, heeft het jonge bedrijf Bureau Vet ingeschakeld voor het design van het nieuwe logo, de huisstijl en de nieuwe website.

 

Viperty_Get_Viperized

“Bij Bureau Vet werken leuke mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Ze hebben de design-klus voor Viperty binnen een paar weken en binnen budget geklaard en daarbij de verwachtingen overtroffen!”

Jos van Capelleveen – oprichter van Viperty

Eigen gezicht voor startup

De opdracht was ‘Consultancy moet anders in 2019’. Daarom is Viperty opgericht: een startup die de traditionele consultancy-wereld op zijn kop wil zetten door organisaties on demand bij te staan bij elk mogelijk business vraagstuk. Hoe geef je een startup als Viperty met een totaal nieuwe business model een eigen gezicht? Een mooie uitdaging voor de developers en designers van Bureau Vet!


www.bureauvet.nlhs-fshubfsVIPERTY Characters 1000x1000-02

Nieuwe Buyer Persona's

Met een project als deze start Bureau Vet altijd met een Kick off-sessie om de klant beter te leren kennen en de organisatie, sales- en marketing doelen goed te begrijpen. Door het enthousiasme van de Viperty-oprichters was er direct een mooie synergie tussen de twee bedrijven. Bij de Kick off zijn samen met Viperty de Buyer Persona’s gemaakt om de ideale klant van Viperty duidelijk voor ogen te krijgen; voor het designen van een huisstijl en het ontwikkelen van de website een belangrijke stap.

headers_COCKTAILDNA

Het ontwerp moest het innovatieve karakter van Viperty ademen: cloud dienstverlening, flexibiliteit, betalen per minuut en dienstverlening als een ‘geest uit de fles’. Om dit vorm te geven, is er een superheld avatar (of character) gemaakt die symbool staat voor de dienstverlening van Viperty.

Gedurende het ontwerpen van de huisstijl en de website hanteerde Bureau Vet regelmatig tussentijdse check-ins om op één lijn te blijven met Viperty. Tijdens deze check-ins ontstonden nog meer aanvullende creatieve ideeën zoals de Viper-tea en Viper-T-shirts.

character-portfolio-viperty

Uiteindelijk is qua design opgeleverd:

  • Een nieuw bedrijfslogo
  • Een niet alledaags visitekaartje
  • Een compleet nieuwe huisstijl
  • Een website-design (de website is uiteindelijk in HubSpot CMS gebouwd)
  • Een set van huisstijlelementen (zoals een whitepaper template, e-mail handtekening, briefpapier, PowerPoint presentatie template cetera.)

website-portfolio-above

Het resultaat

“We hebben een compleet nieuw bedrijf een gezicht gegeven. Dat is supercool om te doen”, zegt Michiel Thomassen, creative designer bij Bureau Vet. “Ik heb de gedachten en visie van de founders van Viperty letterlijk vormgegeven en daarmee hebben we een brug gemaakt tussen hun ideeën en de klanten die ze willen bereiken. Het enthousiasme, de betrokkenheid en gedrevenheid bij dit project gaven veel energie.”

michiel

Meer over Viperty: Inbound Marketing onboarding, strategie en uitvoering voor startup.

Naast onze creative designer Michiel zijn ook onze online marketeers druk bezig geweest voor Viperty. Meer over de inbound marketing strategie van Viperty in samenwerking met Bureau Vet lees je in deze case study.

Lees het succesverhaal van Viperty

Online-marketing
Erik Verpoort

Ben jij ook op zoek naar de ideale inbound marketing partner?

Wij helpen je graag om jouw inbound marketing strategie in kaart te brengen en deze verder uit te werken. 

Meer informatie aanvragen

Erik Verpoort - Commercieel Directeur / Eigenaar

Informatie aanvragen