Wij zijn HubSpot Elite partner

ITB Climate: nieuwe en professionele uitstraling in huisstijl en website.

Bij ITB Climate hebben de laatste jaren enkele grote veranderingen plaatsgevonden. Het Boxmeerse productiebedrijf werd overgenomen door een Chinese investeringsmaatschappij en ook wijzigingen in het management en een uitbreiding van de afzetgebieden volgden elkaar in korte tijd op. Dit bracht teweeg dat ITB Climate ook op het gebied van marketing(communicatie) een verbeterslag wilde maken. In samenwerking met Bureau Vet is de complete huisstijl onlangs gemoderniseerd en is er een nieuwe website gelanceerd.

ITB-climate

"Uiteindelijk werden niet alleen de deadlines glansrijk gehaald, maar sloot het geleverde materiaal ook perfect aan bij de criteria en verwachtingen van ITB Climate."

Teun te Loo

Een creatieve en bovenal moderne huisstijl

Om een gemoderniseerde huisstijl te kunnen realiseren was het zaak om met een aantal factoren rekening te houden. Zo moest de oude, herkenbare ITB stijl weliswaar gemoderniseerd worden, maar ook in ere worden gehouden. Daarnaast was het van belang dat de kernwaarden en kwaliteiten van het bedrijf verwerkt werden in de nieuwe huisstijl. Om die reden zijn zowel het ‘naamblok’ voor ITB alsmede het ‘woordblok’ waar nu Climate staat behouden. Door te werken met andere kleurstellingen en een achtergrondvorm zijn beide onderdelen sterk verbeterd. In overleg met Bureau Vet is in zowel lettertype als logo gekozen voor een organische vorm van het logo om zo te symboliseren dat de systemen van ITB Climate met name betrekking hebben op luchtbehandeling. Ook wist Vet een creatieve toevoeging te doen in de vorm van het voor ITB Climate relaties herkenbare Mollier Diagram. Iets dat door ITB erg op prijs wordt gesteld.

Bekijk ons portfolio

vliegtuigje

Wie is ITB Climate?

ITB Climate is in 1982 opgericht als installatiebedrijf van CV en sanitair en is voornamelijk actief in de agrarische sector. Al snel daarna werd gestart met de productie van kunststof ventilatiekokers en warmtewisselaars. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in de ontwikkeling en productie van klimaatcomponenten die wereldwijd worden toegepast. Voor ITB Climate zijn met name China en Zuidoost Azië opkomende markten. Veruit de meeste systemen worden in die markten geleverd bij intensieve veehouderij of tuinbouwkassen. Daarnaast worden opkomende sectoren zoals de vis- en insectenkwekerij ook steeds belangrijker voor het bedrijf.

ITB Climate

Moderne huisstijl en doorvertaling naar (online) communicatiemiddelen

Na ontwikkeling van de nieuwe huisstijl is deze in de verschillende communicatiemiddelen doorgevoerd. Vanwege een aankomende open dag bij ITB Climate had Bureau Vet te kampen met een aantal strakke deadlines voor o.a. visitekaartjes, uitnodigingen, briefpapier, presentatietemplates etc. Teun te Loo (ITB Climate): “Uiteindelijk werden niet alleen de deadlines glansrijk gehaald, maar sloot het geleverde materiaal ook perfect aan bij de criteria en verwachtingen van ITB Climate. Dankzij de gemoderniseerde huisstijl en de professionele doorvertaling daarvan in de communicatiemiddelen presenteert ITB Climate zich met trots.”

ITB Climate huisstijl

Professionelere en informatievere website

De nieuwe huisstijl is ook doorgevoerd in een nieuw ontwikkelde ITB Climate website. Het professionaliseren van de uitstraling, een betere informatievoorziening bieden en meer leads genereren waren de belangrijkste motivaties voor ITB Climate om de website te vernieuwen. Daarnaast moest het beheren van de site erg eenvoudig zijn.

Na diverse sessies met marketing- en webdesign specialisten van Bureau Vet werd er een mooie, functionele website neergezet. En daarbij werden ook nuttige content tips gegeven, zodat we de website ook snel gevuld kregen. Nu staat er een mooie website die volledig in lijn is met onze huisstijl.

Meer leads via de nieuwe website

Tijdens de open dag van ITB Climate is de huisstijl officieel gepresenteerd. Teun: “Daaropvolgend kregen we veel positieve reacties, zowel over de nieuwe huisstijl alsmede de website. Klanten, leveranciers, eindgebruikers en personeel spraken over een strakke, maar toch erg herkenbare stijl waarmee duidelijk naar voren komt wat ITB Climate doet en waar het bedrijf voor staat. Daarnaast zijn de bezoekersaantallen van de website hoger dan ooit en inmiddels liggen de eerste offertes al bij de, door de website gegenereerde, leads.”

Bekijk ons portfolio

ITB Climate: meer leads via de website

"We kijken terug op een prettige samenwerking met Bureau Vet."

Toekomst Bureau Vet & ITB Climate

Teun: “Samenvattend kan ik zeggen dat wij als ITB Climate terugkijken op een erg prettige samenwerking met Bureau Vet. Het team heeft kennis van zaken, is creatief, flexibel en biedt goede ondersteuning gedurende het proces. Dat wordt gekenmerkt door prima persoonlijk contact en duidelijke documentatie. Dit alles zorgt ervoor dat ITB Climate de samenwerking met Bureau Vet in de toekomst graag voortzet.

Erik Verpoort

Laat jouw website ook beter inrichten voor leadgeneratie

Wij helpen je graag bij de inrichting van een succesvolle website die bijdrage levert aan jouw doelstellingen.

Meer informatie aanvragen

Erik Verpoort - Commercieel Directeur / Eigenaar

Informatie aanvragen