Wij zijn HubSpot Elite partner

Autobedrijf Thoonen

Autobedrijf Thoonen en Bureau Vet, een inmiddels jarenlang partnership dat ontstaan is in het najaar van 2015. Op dat moment was Peter Thoonen, eigenaar van het bedrijf, op zoek naar een partij die hem kon helpen bij het versterken van zijn (online) merk. Een belangrijk onderdeel daarin was de website die op dat moment toe was aan vernieuwing. Dat vormde het startpunt voor de samenwerking met Bureau Vet. Na realisatie van de website kreeg dat een vervolg in de vorm van een samenwerking op het gebied van online marketing.

Online-marketing

"42% groei in SEO verkeer door structurele marketingsamenwerking."

Stap voor stap naar een nieuwe site

Bij de realisatie van de nieuwe website waren er een aantal factoren waar rekening mee gehouden diende te worden. Zo wilde Thoonen graag meer bekendheid geven aan het feit dat zij een universeel autobedrijf zijn dat naast de verkoop van auto’s ook actief is in onderhoud, Apk-keuringen, service en reparatie. Ook was het destijds zo dat veel mensen nog niet wisten dat ook Profile Car en Tyreservice Thoonen in Boxmeer onderdeel uitmaakt van het bedrijf. En tot slot wilde Thoonen graag dat klanten online een afspraak in kunnen plannen via de website. Met dat alles ging Bureau Vet aan de slag.
Online-marketing

"Een snelle, functionele website met een stijlvolle uitstraling, dat was het resultaat."

Peter Thoonen, Eigenaar, Autobedrijf Thoonen

Wie is Autobedrijf Thoonen?

Autobedrijf Thoonen is een waar familiebedrijf dat al sinds eind jaren ’50 actief is in de verkoop van auto’s. Het bedrijf is partner van Volkswagen, Audi en Skoda. Naast het verkopen van auto’s is Autobedrijf Thoonen ook gespecialiseerd in auto onderhoud, service en reparatie. Autobedrijf Thoonen is gevestigd in Gassel en sinds 2010 maakt ook Profile Car en Tyreservice Thoonen in Boxmeer onderdeel van het bedrijf.

Copywriting en website design

Allereerst werd er een uitgebreide kick-off met de klant georganiseerd waarin alle wensen en smaken zijn besproken. Vervolgens zijn de creatieve designers van Bureau Vet aan de slag gegaan met het neerzetten van een modern, fris design. Daarna werd een uitgebreid interview gehouden bij Autobedrijf Thoonen op locatie, zodat Vet ook het schrijven van de webteksten voor haar rekening kon nemen. Dat alles werd uiteindelijk opgeleverd in de vorm van een snelle, functionele website met een stijlvolle uitstraling.

 

Autobedrijf Thoonen onderhoud

Zoekmachine marketing strategie

Na livegang van de website zijn Bureau Vet en Autobedrijf Thoonen aan de slag gegaan met zoekmachine marketing in de vorm van SEO & SEA. Allereerst is bekeken op welke termen (potentiële) klanten van Thoonen zoeken in relatie met de diensten die Thoonen aanbiedt. Vervolgens is er een SEO & SEA strategie uitgerold waarbij allereerst ingezet is op adverteren via Adwords om zo te ontdekken welke zoektermen de bezoekers van de site daadwerkelijk intypen. Met die input is vervolgens een SEO plan opgesteld.

"We zijn al jaren operationeel in Gassel en Boxmeer, maar dat laatste wisten veel mensen helaas niet."

42% groei in SEO verkeer

Inmiddels is er ruim 2 jaar gewerkt aan het verbeteren van de website met het oog op SEO & SEA. Daarbij zijn diverse landingspagina’s gerealiseerd welke aan de hand van data ook weer verder zijn geoptimaliseerd. Inmiddels heeft dat ertoe geleid dat de site van Autobedrijf Thoonen 42% gegroeid is op het gebied van SEO verkeer. Daarnaast wordt één derde van het verkeer binnengehaald met behulp van relevante Adwords advertenties.

42 groei

Uitbreiden van de online marketingmix

Enige tijd geleden is er ook een nieuwssectie toegevoegd op de site waar ruimte is voor het delen van interessante content die ook weer opgepikt wordt door de zoekmachines. Dat is niet alles, want die content wordt ook gedeeld op sociale media en kan in de nieuwsbrief van Autobedrijf Thoonen mee om klanten te informeren over uiteenlopende onderwerpen. Op die manier proberen Vet en Thoonen weer verder door te pakken in de online marketingmix zodat er via verschillende kanalen een solide stroom aan bezoekers wordt gegenereerd.

Autobedrijf Thoonen Boxmeer
Erik Verpoort

Laat ook jouw website bijdragen aan de groei van je bedrijf

Maak kennis met Bureau Vet en start met de optimalisatie van je online kanalen om meer rendement uit je online kanalen te halen.

Meer informatie aanvragen

Erik Verpoort - Commercieel Directeur / Eigenaar

Informatie aanvragen