Wij zijn HubSpot Elite partner

Online rendement via zoekmachine adverteren (sea)

Met zoekmachine adverteren (SEA) kun je op een effectieve en kostenefficiënte manier je doelgroep bereiken om zo je bedrijf online te laten groeien. SEA is een interessante marketingtool waarmee je tegen een aantrekkelijke investering de vindbaarheid in zoekmachines vergroot om meer naamsbekendheid, bezoek en conversies te genereren. Meer weten over SEA adverteren? Download dan onze whitepaper 'Online adverteren'.

Download whitepaper

Slim vectorobject-7

“Het mooie van zoekmachine adverteren is dat je alles zelf in de hand hebt qua budget.”

Zoekmachine adverteren mogelijkheden

SEA kan uitgelegd worden als het inkopen van advertentieruimte om te kunnen adverteren in zoekmachines. Betaalde zoekmachinemarketing kent verschillende mogelijkheden zoals adverteren via tekstadvertenties in het zoeknetwerk, via display advertenties, via product listing (bijv. Google Shopping) en via remarketing. Bij alle vormen van adverteren is het zaak dat de advertenties zo relevant mogelijk zijn voor je doelgroep. Het mooie van SEA is dat je dit optimaal kunt instellen door gebruik van relevante zoekwoorden en door het gebruik van de juiste doelgroep targeting opties.

samen

Bepaal zelf je SEA advertentiebudget

Wanneer je adverteert in een zoekmachine betaal je maandelijks een (vast of flexibel) aan Google of Bing. Het mooie van zoekmachine adverteren is dat je alles zelf in de hand hebt qua budget. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel je maandelijks uit wilt geven. Of je nu een klein budget hebt en gericht wilt adverteren of juist je bereik wilt vergroten met behulp van een uitgebreide campagne: voor zowel kleine als grote ondernemers is dit een interessant marketingmiddel om online rendement mee te behalen. Je bent immers 24/7 online vindbaar voor je (potentiële) klanten.

Slim vectorobject-13

Het kost per klik principe

Zoekmachine adverteren werkt doorgaans volgens het kosten per klik principe. Wanneer iemand een zoekwoord intypt in de zoekmachine, je advertentie ziet verschijnen en daar vervolgens op klikt, betaal je een bedrag aan Google of Bing. De minimale kosten voor een klik bedragen € 0,05. De kosten die je uiteindelijk per klik betaalt zijn sterk afhankelijk van je concurrentie. De ervaring leert dat de gemiddelde kost per klik op € 0,80 cent ligt. Dat betekent dat je met een budget van € 200,- per maand via SEA dus 250 bezoekers kunt werven.

Slim vectorobject-8

“De kosten die je uiteindelijk per klik betaalt zijn sterk afhankelijk van je concurrentie.”

Google Adwords Certified Partner

Bureau Vet is Google Adwords Certified Partner. Dat houdt in dat wij gecertificeerde vakspecialisten in huis hebben voor zowel Google Adwords alsmede Google Analytics. Onze SEA specialisten hebben veel ervaring met het opzetten van nieuwe campagnes en optimalisatie van bestaande campagnes. Zij denken proactief met je mee en analyseren je campagnestatistieken om ervoor te zorgen dat er maximaal rendement behaald wordt. Dankzij deze kennis is Bureau Vet in staat om elke klant op maat te bedienen.

google adword logo
Levi Meulensteen

Start direct met zoekmachine adverteren! 

Wil jij meer informatie over SEA? Neem dan contact op met een van onze experts. 

Direct contact met onze expert

Levi Meulensteen - Inbound Marketing & Technical Consultant

Plan een call