Functioneel-ontwerp

mountians

De functionaliteiten van een website

Voordat er überhaupt een design of zelfs een site wordt ontwikkeld is het zaak dat er goed wordt nagedacht over de functionaliteiten die de website moet bevatten en welke doelen deze dienen. Daarom wordt er bij wat meer complexe websites vaak gebruik gemaakt van een functioneel ontwerp (FO). Daarin worden alle functionaliteiten en de werking ervan gedetailleerd beschreven.

Informatie aanvragen
“Door het ontwikkelen van een FO worden misverstanden bij het bouwen voorkomen.”

Goed nadenken over de functionaliteiten

Voordat je start met het bouwen van een website moet er goed nagedacht worden over de mogelijkheden die de website moet bevatten. Dit moet aansluiten bij je doelgroep, je doelen en natuurlijk je wensen. De gebruikerservaring van je website moet zo optimaal mogelijk zijn. Dat geldt dus ook voor alle functionaliteiten die er in je website zitten. Deze moeten zo gebouwd worden dat ze logisch zijn voor de gebruiker, maar tevens ook goed beheersbaar zijn in het content management systeem (CMS), zodat je als beheerder van de site gemakkelijk aanpassingen kunt doen.

Meer over websitebeheer

Een functioneel ontwerp als blauwdruk

Om aan bovenstaande te kunnen voldoen raden wij aan om alvorens je start met het designen van de website een functioneel ontwerp te schrijven. In combinatie met wireframes geeft dit een nauwkeurig beeld van de werking van alle functies in je website. Een functioneel ontwerp is als het ware de blauwdruk van je website waarin beschreven wordt wat de functionaliteiten zijn, hoe deze werken en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen. Door het ontwikkelen van een FO weet je exact hoe alles gaat werken en worden misverstanden voorkomen.

Meer over wireframing

Website en functioneel ontwerp laten maken

Wil jij een website laten ontwikkelen, maar loop je vast met het benoemen van de functionaliteiten? Denk dan eens aan Bureau Vet. Wij helpen je vanaf het allereerste idee tot aan de uiteindelijke ontwikkeling van je website. Onze marketing specialisten en developers staan voor je klaar. Neem gerust eens contact met hen op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Voor een vrijblijvend advies vul je het formulier in.

Direct contact met onze expert

Indra Pinsel - Front-end & UX-developer

0485 - 520 172 -
Indra Pinsel