E-mailmarketing

mountians

E-mail marketing strategie

95% van de consumenten die zich online begeven heeft een e-mail account. Dat is genoeg reden om e-mail als serieuze marketingtool te overwegen. E-mail marketing is een relatief goedkope marketingtool om grote getalen bezoekers naar je website te krijgen. Dat geldt zowel voor nieuwe alsmede bestaande klanten. E-mail marketing heeft bovendien een enorm goede ROI.

Neem contact op
“E-mail is nog altijd de best converterende marketingtool.”

E-mailmarketing heeft een hoge ROI

Het opzetten van een e-mailing richting je klanten is vrij eenvoudig, effectief en relatief goedkoop. Een tool zoals e-mailmarketing is namelijk stukken goedkoper dan een tv of radio reclame of een direct mailing. Al bijna tien jaar genereert e-mail marketing de hoogste ROI van alle marketingtools. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je gemiddeld voor elke dollar die je uitgeeft 38 dollar ROI genereert. E-mailmarketing wordt daarom vaak met recht bestempeld als het meest krachtige kanaal dat de moderne marketeer tot zijn beschikking heeft.

E-mailmarketing valt of staat met segmentatie

Het grote voordeel van e-mailmarketing is dat je het erg specifiek kunt targeten op basis van interesse en koopgedrag van je doelgroep. Op die manier verstuur je enkel hoog gepersonaliseerde en relevante boodschappen. Bovendien zijn de resultaten van e-mailmarketing goed meetbaar. Je ziet tot op individueel niveau wie je mail heeft geopend en waar deze persoon op geklikt heeft. Met behulp van de statistieken in de e-mailmarketing tool en Google Analytics kun je bovendien optimaliseren per doelgroep, zodat je volgende mailing nog beter aansluit bij hun wensen.

Meer over dashboards

E-mailmarketing software systemen

Er zijn diverse software pakketten op de markt verkrijgbaar met betrekking tot e-mailmarketing. Welk pakket je kiest is afhankelijk van de grootte van je mailbestand, je wensen en je eisen. Bureau Vet is gecertificeerd partner van e-mail marketing systeem Copernica. Daarnaast werken wij regelmatig met de software van het mailprogramma MailChimp. Met welk e-mail marketing pakket je ook werkt, Bureau Vet kan in alle gevallen met je meedenken over je e-mail marketingstrategie en aanpak. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Interesse in het inzetten van e-mailmarketing?

Wil jij graag aan de slag met e-mailmarketing? Bureau Vet kan met je meedenken op het gebied van strategie, de inrichting van de tools verzorgen en je ondersteunen bij de inrichting en het versturen van e-mailings richting je doelgroep(en). Neem gerust eens contact met ons op. Binnen onze online marketing afdeling zijn diverse vakspecialisten werkzaam die je graag voorzien van advies.

Direct contact met onze expert

Ellen van Zutphen - Online Marketeer

0485 - 520 172 -
Ellen van Zutphen