Wireframe en prototype

mountians

Een wireframe en/of prototype van je website

Alvorens een designer aan de slag gaat met het ontwerp van een website en de ontwikkelaar start met bouwen van de website wordt er vaak voor gekozen om een wireframe en/of prototype van een website te maken. Door dit goed in te richten alvorens het realisatietraject van start gaat bespaar je kosten en zal het daadwerkelijke realisatieproces van design en bouw van een site sneller verlopen.

Neem contact op
“Een goed wireframe versnelt het realisatieproces van je website.”

Een wireframe als basis voor je website

Een wireframe van een website is een schematische weergave van een website. Het is als het ware de bouwtekening waarmee de designers en bouwers van een site in een latere fase aan de slag kunnen. Een wireframe van een pagina heeft als doel om de informatiestructuur met bijbehorende content en navigatiefuncties, en de mate waarin deze elementen samenwerken, te tonen. Het toont de layout van de pagina’s binnen een site zonder stijl, kleur of grafische elementen daarin verwerkt. De focus van een wireframe zit hem in functionaliteit en content, niet in de look en feel.

Meer over UX-Design

Een website prototype voor nauwkeurige simulatie

Een prototype wordt vaak verward met een wireframe. Een prototype is eigenlijk het aaneenschakelen van alle wireframes van een website waarbij de focus ligt op het simuleren van de interacties in de interface. Dankzij een prototype kun je als gebruiker door de schermen van je toekomstige website heen klikken. Door eerst een prototype te ontwikkelen ontstaat er later geen discussie over de werking en interactie van een website. Dat zorgt ervoor dat er kosten worden bespaard en daarnaast verloopt het ontwikkelproces een stuk sneller.

Website laten maken

Interesse in wireframing en/of prototyping?

Ben je van plan om een nieuwe website te ontwikkelen? Of wil je juist stapsgewijs op weg naar een nieuwe website? Denk dan eens aan het inzetten van wireframing en prototyping. De experts van Bureau Vet leggen je graag uit hoe het werkt en hoe dit concreet voor de ontwikkeling van je website ingezet kan worden. Neem gerust eens contact op voor meer informatie.

Direct contact met onze expert

Michiel Thomassen - Creative Designer

0485-520172 -
Michiel Thomassen