UX Design (usability)

mountians

UX Design als verzamelterm

UX Design is een verzamelterm voor een breed scala aan technieken met als doel om de gebruiksvriendelijkheid van een (toekomstige) website te testen. Bij UX Design ligt de focus dus op de doelgroep(en), en uiteindelijke gebruikers, van een website of online platform. Kunnen gebruikers vinden wat ze zoeken en bereiken ze hun uiteindelijke doel?

Neem contact op
“Het succes van een website valt of staat met de gebruikerservaring.”

Wat is UX Design?

De afkorting UX Design staat voor ‘User Experience Design’. Dit houdt het proces van nadenken over usability van een website of online platform in en heeft als doel om de gebruiksvriendelijkheid en daarmee de tevredenheid van de gebruiker te verhogen. UX Design heeft verschillende elementen in zich van interactie design, informatie architectuur en gebruikersonderzoek. UX Design is met name de laatste jaren sterk in opkomst, wat met name veroorzaakt wordt door steeds complexer wordende websites.

Bij UX Design staat de gebruiker centraal

Het succes van een website valt of staat met de ervaring van de gebruikers van de website. Is de website waardevol? Levert het de informatie op die zij zochten? Bereiken zij hun doel? De focus van UX Design ligt grofweg op de gebruikers van een site en hun beleving. Je wilt namelijk dat een gebruiker bepaalde acties uitvoert en doelen bereikt op een website. De kunst zit hem in het versmelten van functionaliteiten en emoties van de bezoeker. Zo moet een website niet alleen gemakkelijk werken maar ook leuk worden verpakt, zodat de beleving goed is.

Meer over wireframing

Inzicht in de doelgroep van een website

De beste websites ontstaan wanneer er goed inzicht wordt verkregen in de doelgroep(en). Dit inzicht kan verkregen worden door het uitvoeren van interviews, testing en door het opstellen van buyer persona’s. Nadat het inzicht is verkregen is het zaak dat de behoeften en eisen van de doelgroep(en) door worden vertaald naar concrete oplossingen. Dat kan met behulp van het ontwikkelen van een wireframe en prototype van een website. Zelfs na livegang van de website kun je met behulp van data en tools blijven testen om zo de ideale situatie te creëren.

Meer over doelgroeponderzoek
Ervoor zorgen dat gebruikers vinden wat ze zoeken, dat is het doel!

Op zoek naar UX Design mogelijkheden?

Met behulp van de juiste UX Design technieken kom je tot de ideale gebruikerservaring van gebruikers op je website. Bureau Vet beheerst alle facetten van UX Design en kan je voorzien van een passend advies op maat om zo de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van je website te verhogen. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

Direct contact met onze expert

Michiel Thomassen - Creative Designer

0485-520172 -
Michiel Thomassen