Online branding

mountians

Een sterk merk met online branding

Wat wil je als merk of bedrijf uitstralen? Wie is je doelgroep? Hoe bereik je die en met welke boodschap? Allemaal vragen die je dient te beantwoorden om met je merk, product of bedrijf te komen tot een succesvol (online) branding concept. Wanneer je een sterk merk weet te creëren in de hoofden van je doelgroep, zal dit leiden tot meer leads en conversies en dus meer omzet.

Maak een afspraak
“De creatie van een sterk merk in het hoofd van je doelgroep, dat is het doel!”

Hoe werkt online branding?

De kern van online branding zit hem in het veroveren van een plek in het hoofd van de consument. Potentiële klanten moeten jouw merk tegenkomen in hun aankoopproces. Op die manier probeer je te creëren dat ze je onthouden en zo een positieve associatie opbouwen. Zodra zij behoefte hebben aan jouw product of dienst, zullen zij eerder een aankoop bij jouw overwegen. Een sterk merk, dat onthoudt namelijk iedereen. Dat bewijzen de schoolvoorbeelden van grote merken als Apple, Amazon en Nike. Wie kent die nou niet?

Meer over concepting

Herhaling is de kracht van branding

Tegenwoordig is er meer nodig om de aandacht van de consument te pakken dan simpelweg via een advertentie in de krant. Potentiële klanten dienen herhaaldelijk via diverse kanalen geconfronteerd te worden met de boodschap van jouw merk. Het (op)bouwen van een sterk merk heeft daarom vanzelfsprekend tijd nodig. Het is een continu proces dat je steeds verder uitbreidt. Veel marketeers of ondernemers onderschatten de waarde en kracht van (online) branding. Het zorgt er echter voor dat je klant ook bij je terugkeert als je geen promotiecode of actie voor hem in petto hebt.

Online branding strategie

In tegenstelling tot online adverteren is online branding het traject van de lange adem. Het is echter veel moeilijker meetbaar, want wat levert een investering in online branding nu eigenlijk op? Dat is lastig inschatten, maar wat wel als een paal boven water staat is dat hoe meer betrokken klanten zijn bij je merk, des te groter de kans wordt dat ze loyaal zijn en vaker een aankoop bij je doen. Door het ontwikkelen van een heldere branding strategie met de juiste tactieken en marketingmix kun je dat effect bereiken.

Meer over online strategie

Online branding voor jouw business

Wil je een nieuw product of dienst in de markt zetten? Of wil je jouw merk of bedrijf juist beter online positioneren? Neem dan gerust eens contact op met Bureau Vet. Onze online branding experts kunnen je voorzien van een passend advies op dit gebied en helpen je bij je online aanwezigheid en inzet van diverse marketingtools.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Voor een vrijblijvend advies vul je het formulier in.

Direct contact met onze expert

Erik Verpoort - Algemeen Directeur

0485 - 520 172 -
Erik Verpoort