CRM

Wat kost Inbound Marketing en Inbound Sales?

Sef Heldens
Sef Heldens Inbound Marketing & Sales Consultant

Voor je aan de slag gaat met Inbound Marketing of Inbound Sales wil je natuurlijk weten met welke kosten je rekening moet houden. In dit blog zetten we op een rij wat de belangrijkste kosten zijn van Inbound Marketing en Inbound Sales.

Kosten Inbound Marketing en Inbound Sales

Om succesvol te zijn met Inbound Marketing en Inbound Sales moet je als bedrijf investeren, zowel in geld als in uren. Om kosten te besparen kun je natuurlijk veel dingen zelf doen, maar een gespecialiseerd Inbound Marketing en Inbound Sales bureau zoals Bureau Vet kan je helpen om sneller je doelstellingen te halen en de gemaakte investeringen terug te verdienen. Maar wat zijn nu de belangrijkste kosten van Inbound Marketing en Inbound Sales?

 • Onboarding
  Strategische en technische onboarding; 
 • Marketing en Sales automation-software
  Maandelijkse fee marketing en sales automation-software; 
 • Content en distributie
  Het maken en distribueren van relevante en vindbare content; 
 • Design
  Het design van de website en content offers zoals whitepapers en klantcases; 
 • Development
  Websitemigratie of realisatie nieuwe website en integraties met bestaande tools & systemen;

Onboarding

Allereerst zijn er de kosten voor de onboarding. De onboarding bestaat uit twee delen: de technische onboarding van HubSpot en de strategische onboarding. Tijdens de technische onboarding word je HubSpot account volledig opgebouwd en worden alle settings binnen HubSpot op de juiste manier ingericht. Tijdens de strategische onboarding geven we vorm aan de Inbound Marketingstrategie van je organisatie. De kosten van de onboarding beginnen bij Bureau Vet vanaf €2500,-.

Marketing en Sales Automation-software

Om de kosten voor de aanschaf van Marketing en Sales Automation-software zoals HubSpot kun je eigenlijk niet heen. Er is ook een gratis variant van HubSpot, maar wil je echt met Inbound Marketing en Inbound Sales aan de slag moet je rekening houden met een bedrag tussen de €46 en €3.864 per maand – een bedrag dat onder meer afhankelijk is van de diensten die je wilt afnemen en het aantal personen waar je je marketing op wilt richten.

Content

Wanneer de onboarding achter de rug is, kun je aan de slag met de eerste campagne. Een campagne bestaat uit content die je doelgroep helpt bij het oplossen van problemen en uitdagingen en veel gestelde vragen beantwoordt. Daarnaast moet de content uiteraard goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines. Heb je een tekstschrijver in huis? Dan kun je hier wellicht op besparen, anders zijn dit ook kosten die je op moet nemen in je budget.

Design

Natuurlijk wil je dat je website er goed uitziet. Hetzelfde geldt voor het design van e-mail templates en content offers zoals een checklist, whitepaper of klantcase. Onze designers zorgen ervoor dat alles er piekfijn uitziet. Uiteraard volledig in overeenstemming met de huisstijl van jouw bedrijf.

Development

Tot slot is technische development kennis noodzakelijk om de juiste integraties te maken tussen HubSpot en het bestaande ICT landschap. Daarnaast moet in veel gevallen de website worden gemigreerd en in sommige gevallen zelfs een volledige nieuwe website worden gebouwd.

Waarom je Inbound Marketing en Inbound Sales zou uitbesteden bij Bureau Vet?

Bureau Vet heeft alle kennis en expertise in huis voor succesvolle Inbound Marketing en Inbound Sales: marketeers om met jou slimme campagnes uit te denken. Copywriters die je helpen met rake teksten om meer mensen naar je website te leiden en bezoekers te laten converteren tot leads. (Web)designers die prachtige responsive websites ontwikkelen en developers die zorgen dat je systemen naadloos op elkaar aansluiten en het design technisch gerealiseerd wordt.

Wat kost Inbound Marketing en Inbound Sales bij Bureau Vet?

Bij Bureau Vet werken we voor onze Inbound Marketing en Inbound Sales diensten met een transparant prijsmodel op basis van punten, waarbij ieder ieder product (blog, whitepaper, checklist, et cetera) een vast aantal punten heeft. Afhankelijk van het pakket dat je bij ons afneemt – Starter, Basic, Pro of Enterprise – heb je meer punten per maand ter beschikking en kunnen we meer blogs, whitepapers en andere producten voor je maken.

Wil je liever slechts een deel van de Inbound werkzaamheden door Bureau Vet laten verrichten of heb je een specifieke vraag zoals het bouwen van een nieuwe website? Dat kan natuurlijk ook. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Gepubliceerd op 17 februari 2021