Marketing Automation software: 3 tools vergeleken

Er zijn diverse marketing automation systemen op de markt. Deze alles-in-een software systemen maken het mogelijk om allerlei klant- en datakanalen met elkaar te integreren, profielgegevens en acties van je prospects in kaart brengen en marketingacties automatiseren. In dit blogartikel vergelijken we drie van dit soort systemen: HubSpot, Act-on en Marketo.

All-in-one marketing automation pakketten

Er zijn tal van marketing automation tools op de markt verkrijgbaar. Wanneer we kijken naar de alles-in-één software systemen, dan zijn er een aantal grotere spelers op de markt waaronder Hubspot, Act-On, Marketo, ActiveCampaign, Eloqua, Pardot en Sharpspring. Het is lastig om te kiezen tussen deze systemen. Want welke marketing automation software past bij jouw organisatie?

Wil je alvast meer informatie over marketing automation? Download dan onze whitepaper.

Download de whitepaper

HubSpot

HubSpot is de marktleider op het gebied van marketing automation. Als we HubSpot zelf mogen geloven dan zijn zij zelfs de uitvinders van marketing automation. Binnen HubSpot zijn alle tools en kanalen geïntegreerd in één systeem. Wanneer je keuze dus op HubSpot valt, dan kun je alle andere tools de deur uitdoen (Mailchimp, Hootsuite etc.). Binnen HubSpot kun je pagina’s creëren, bloggen, social media posts maken, mailen en aan lead nurturing doen.

Act-on

Act-on is net als HubSpot een alles-in-één platform. Het is gebouwd voor marketeers en stelt je in staat om succesvol in te zetten op leadgeneratie en -nurturing. Ook Act-on maakt het mogelijk om in het systeem zelf o.a. e-mails te versturen, pagina’s te creëren, social media te managen. Het verschil met HubSpot is dat je geen blog kunt hosten in Act-on.

Marketo

Marketo is van origine een tool om nieuwsbrieven mee te versturen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een marketing automation platform. Dat neemt niet weg dat e-mailmarketing nog altijd in de roots van de software zit. Wanneer je als marketeer de focus wilt leggen op het opstellen en verzenden van mailings in combinatie met het managen van leads, dan is Marketo een prima keuze. Het is echter geen alles-in-één platform zoals HubSpot.

HubSpot vs. Act-On vs. Marketo

Hieronder vergelijken we drie van deze partijen met elkaar op basis van prijs en functionaliteit:

 

Hubspot

Act-On

Marketo

Prijs

€ 200,- tot € 2.200  per maand

€ 250,- tot € 1640,- per maand

€ 1.000 tot € 9.000 per maand

Contractduur

1 jaar

1 maand

3 tot 12 maanden

Aantal klanten

15.000

6.800

11.000

Eigen CMS

ja

nee

nee

SEA tool

ja

ja

ja

SEO tool

nee

nee

Nee

All-in-one platform

ja

nee

nee

Training en cursussen beschikbaar?

ja

nee

ja

A/B testen

ja

nee

ja

 

BureauVet-onlinemarketing-inboundmarketing-CTA-7-Marketing automation-whitepaper

Interesse?

Bureau Vet is sinds 2016 partner van HubSpot. Heb je interesse in een marketing automation en wil je weten hoe HubSpot daarin kan voorzien? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze marketeers vertellen je graag meer over HubSpot en Inbound Marketing.

HubSpot demo aanvragen

Gepubliceerd op 1 februari 2018