HubSpot CMS vs. WordPress CMS

Wil jij een website laten maken maar weet jij niet welk CMS geschikt is voor jouw business? Bureau Vet zet de voor- en nadelen van HubSpot CMS en WordPress CMS naast elkaar.

HubSpot - opgericht in 2006 - is meer dan alleen een CMS. Het is namelijk een alles-in-één softwaretool voor zowel marketing, sales als service. Het HubSpot CMS heeft een naadloze integratie met het HubSpot CRM.
Zo kun je eenvoudig gepersonaliseerde webpagina’s creëren voor je bezoekers.

WordPress is opgericht in 2003 en is in eerste instantie gestart als blog software. Ondertussen is het een volwaardig open-source CMS met een uitgebreide community.
Inmiddels heeft WordPress meer dan 50% van het CMS marktaandeel en draait het op meer dan 30% van alle websites wereldwijd. Dankzij de populariteit en uitgebreide community zijn er veel gratis en premium thema’s en plugins beschikbaar om je website van extra functionaliteiten te voorzien.

In deze workshop ga je samen met onze experts op het gebied van  ontwerp, techniek, online- en Inbound Marketing op zoek naar de ultieme mix voor jouw website om online succes te kunnen vieren! 

Meld je aan voor de gratis workshop 

Bloggen

Om verkeer naar je website te trekken is het verstandig om te bloggen. Deze pagina’s moeten van informatie voorzien zijn die een antwoord geeft op een vraagstuk van je bezoeker en creëert zo een relatie tussen de bezoekers en jouw website.

Blog is een onderdeel van het HubSpot CMS om je website van informatie te voorzien. Een voordeel is dat je geen extra plugin nodig hebt voor SEO optimalisatie.

Een bekend en oorspronkelijk onderdeel van WordPress CMS is de blog functionaliteit waar je eenvoudig blogs in kunt creëren. Wil je blogs optimaliseren voor SEO, dan zul je hier wel een extra plugin voor moeten installeren.

Website

Naast je blog wil je ook informatie op je website plaatsen over specifieke onderwerpen of diensten. Het CMS moet je de mogelijkheid geven om eenvoudig deze pagina’s te creëren. Deze zul je ook regelmatig moeten bijwerken om meer bezoekers naar je website te trekken.

In HubSpot kun je eenvoudig met een drag-and-drop module pagina’s in elkaar slepen om je gewenste pagina te creëren. Naast het creëren van pagina’s kun je eenvoudig A/B testen in HubSpot CMS om te kijken welk ontwerp tot betere resultaten (en dus meer leads) leidt. Kom je er zelf niet uit of wil je meer complexiteit, dan kun je een geschikte partij zoals Bureau Vet vinden om pagina’s te ontwikkelen naar eigen wens.

In WordPress heb je de mogelijkheid om zelf pagina’s te creëren. Standaard heb je één editor en kun je hier je informatie in kwijt. Wil je meer conversies, dan zul je additionele plugins moeten installeren om bijvoorbeeld te kunnen A/B testen of een formulier toe te voegen aan een pagina.

De voor- en nadelen op een rijtje:

HubSpot is een alles-in-een tool die diverse diensten zoals marketing automation, e-mail marketing, CRM integratie, Social media aanbiedt en een naadloze integratie met HubSpot CMS heeft. De nadelen zijn de opstartkosten. WordPress is een open-source CMS systeem en kan gratis gebruikt worden. Wel moet je rekening houden met extra kosten.
Zo zit er in WordPress standaard geen hosting. Zorg dan ook altijd voor een goede stabiele hosting. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met het aanschaffen van eventuele thema’s of plugins om de website extra functionaliteiten te bieden.

 

HubSpot CMS

WordPress CMS

Hosting

Is optioneel

CDN

Afhankelijk van de hosting partij

Beveiliging

Afhankelijk van de hosting partij

Thema’s

Blog functionaliteit

Blog berichten inplannen

Pagina specifieke CSS

Revisies

Drag-and-drop page builder

Afhankelijk van thema of plugin

SEO optimalisatie

Afhankelijk van thema of plugin

Formulieren

Afhankelijk van thema of plugin

CTA

Afhankelijk van thema of plugin

AB testen

Afhankelijk van thema of plugin

Smart Content

-

Content analytics

Afhankelijk van thema of plugin

 
Voor HubSpot CMS en WordPress CMS gelden allebei dat zij niet het verschil gaan maken tussen jou en je concurrent als je geen strategie of doelstellingen hebt geformuleerd.
Alleen met een
strategie, doelstellingen en blijven verbeteren van je website ga jij een verschil maken.

Heb je nog vragen over HubSpot CMS of WordPress CMS of weet je niet welk CMS het meest geschikt is voor jouw website? Meld je dan aan voor de gratis website advies workshop! Samen kijken we welk CMS het meest geschikt is voor jouw business. 

Meld je aan voor de gratis workshop 

Gepubliceerd op 3 december 2018