WordPress, waarom kiezen voor het meest gebruikte CMS ter wereld

Wil je weten waarom Bureau Vet, samen met nog duizenden andere bureaus, de volledige overstap heeft gemaakt naar WordPress en vanaf die dag niets anders meer wil? Lees dan eens dit blogartikel waarin we je in gewone mensentaal uitleggen wat dit systeem voor jouw bedrijf kan betekenen.

Bijna twee jaar geleden heeft Bureau Vet gekozen voor een radicale omslag op het gebied van B2B website en content management systeem (CMS). Waar eerder gebruik werd gemaakt van kleinschalige CMS platforms die veelal gericht waren op maatwerk en qua gebruiksvriendelijkheid vaak te wensen over lieten, worden vandaag de dag meer dan 90% van al onze oplossingen gebouwd in WordPress. Maar wij zijn hierin als bureau niet de enige. In tegendeel! Er draaien momenteel meer websites op WordPress dan op alle andere Open Source systemen bij elkaar. Dat zegt iets…

Marktleider

Als eigenaar van een bedrijf, dus zo ook wij als online marketing bureau, wil je dat bepaalde zaken gewoon goed geregeld zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor hosting, maar geldt zeker ook voor CMS software. Met WordPress CMS voor websites beschikken we over een platform dat over veel dingen ‘al heeft nagedacht’. Hoe dat kan? WordPress is Open Source software, oftewel de hele wereld is in de gelegenheid om continu te werken aan verbetering van dit systeem. Gemiddeld komen er bijvoorbeeld 8 tot 10 updates per jaar uit en heb je beschikking over duizenden plugins die naadloos aansluiten op de slimme WordPress basis. Het gros van deze plugins wordt eveneens regelmatig voorzien van noodzakelijke updates.

Download whitepaper

Gebruiksvriendelijker

Als die technische rompslomp zal je echter een zorg zijn. Jij wilt net zoals onze klanten gewoon snel en makkelijk content in je website beheren en bezig zijn met wat belangrijk is, namelijk online succes!

Bovendien werkt het zeer intuïtief. Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen ermee werken. Dit horen wij ook dagelijks terug van onze klanten. Het is weer leuk geworden om aan je blog te werken of even snel een plaatje te wijzigen. Bedenk vooral ook dat door het brede aanbod van functionaliteiten er al veel ontwikkelwerk is gedaan. Je kunt dus veel meer tijd (en geld) investeren in goede content, optimaliseren van conversie, social media en e-mailmarketing.

Google loves WordPress

Regelmatig updates, altijd voorop met de nieuwste technieken, gebruiksvriendelijk... Allemaal mooie voordelen, maar misschien wel het belangrijkste voordeel is dat naast Bureau Vet ook Google van CMS WordPress houdt! Door de logische architectuur en de tekst-gebaseerde structuur kun je rekenen op een streepje voor bij de niet-WordPress websites (yep, die bestaan nog!). Ook zijn er talloze slimme SEO plugins beschikbaar om je content nog beter te laten scoren in zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan de inmiddels wereldwijd bekende Yoast plugin.

Veelgestelde vragen

Maar WordPress is toch voor consumenten, bloggers en kleine bedrijfswebsites?
Fout! Je ziet WordPress terug in alle hoeken van de samenleving. Van een persoonlijk blog tot aan bijvoorbeeld The New York Times Company, BBC Amerika, Emerce, NRC.next, en Radio 538. Stuk voor stuk grote jongens die het content management systeem WordPress als website platform gebruiken.

Er moeten toch nadelen zijn?
Elke medaille heeft twee kanten. Naast de vele voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. We hebben de belangrijkste even netjes voor je op een rijtje gezet:

  • Veiligheid: Omdat WordPress populair is vinden hackers het interessant om te zoeken naar lekken in de software. Het laten testen en bijhouden van updates is dus essentieel voor stabiliteit en veiligheid.
  • Updates: Diezelfde updates kosten tijd om te testen en installeren, zeker bij grotere websites. Gemiddeld zien we 8 keer per jaar updates van WordPress en plugins voorbij komen.
  • Snelheid: Er zijn veel aanbieders die goedkope WordPress hosting aanbieden. Dit klinkt aantrekkelijk maar resulteert vaak in een trage website. Google zal je dan vroeg of laat op de vingers tikken en minpunten geven aan websites die in het web-tehuis thuishoren. Wij bij Vet hosten al onze WordPress oplossingen bij Savvii, gespecialiseerd in WordPress hosting. Hier zijn wij gegarandeerd van snelle websites en prima support.
  • Samenwerking plugins: Plugins kunnen onderling nog wel eens conflicteren met elkaar. Het is daarom belangrijk dat je een website laat ontwikkelen door, verrassend, een ervaren internetbureau. Lukraak plugins installeren is namelijk meestal geen goed idee!

Hoe begin ik met WordPress?

Zoals we bij Bureau Vet zeggen, ‘De tool is nooit het doel’. Of nog mooier: ‘Don’t be a fool with a tool’. Software is altijd ontwikkeld ter ondersteuning van een proces of strategie. Software op zichzelf zorgt in dit geval niet voor meer online succes. Een goede marketing strategie op gebied van content is essentieel. Wie is je doelgroep? Hoe benader je deze doelgroep? Hoe structureer je de aanwas van leads via online kanalen? Dat WordPress hier als platform perfect aan bijdraagt hebben we in dit artikel laten zien. Doe echter eerst een stapje terug en denk na over je doelen, zodat een tool zoals WordPress straks écht bijdraagt aan jouw online succes!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Informatie aanvragen

Bureauvet-online-succesvolle-website-whitepaper-50tips

Gepubliceerd op 13 februari 2017