B2B website

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een website. Iedere website heeft zijn eigen doel(en). De ene website is de andere niet. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent websites. Denk hierbij aan informatie over een CMS (content management systeem), UX design, SEO of bijvoorbeeld conversie optimalisatie. Hierbij ligt onze focus vooral op business to business.

Heb je een concrete B2B website vraag? Of kom je ergens niet helemaal uit? Dan kun je natuurlijk ook direct contact opnemen met een van onze website experts via website@bureauvet.nl.  

Vraag een offerte aan

WEBSITES

Wil jij jouw website optimaliseren?

Ja, ik wil tips

Een website bouwen, hoe werkt dat?

Voordat je start met het bouwen van een nieuwe website, moet je dit nooit vergeten!

Ten eerste is het van belang dat je duidelijk de doelen, ambities en ideale klanten in beeld hebt. Dat is het startpunt en geeft focus aan je (nieuwe) B2B website.  Hieronder leggen we je in detail uit welke fases hierna aan bod komen.

Wil jij een super vette B2B website laten maken? Download de case study van Wij Makelaars en lees het succesverhaal!

Download de case study

Kies je CMS
Het is belangrijk om een keuze te maken met welk content management systeem (CMS) er gewerkt gaat worden. Een CMS is een systeem achter de website dat je in staat stelt je website eenvoudig te beheren. Wij adviseren daarin altijd Wordpress of het HubSpot CMS.
Kies je hosting partij
Een goede hosting partij zorgt ervoor dat je website snel is, goed beveiligd (SSL) is en dat er regelmatig een back-up gemaakt wordt. Hosting betekent dat de website via een server in verbinding staat met het internet.
Maak een concept board
Het concept is belangrijk voordat je kan starten met het bouwen van een website. Hierin leg je vast wat je wilt uitstralen als bedrijf en waar je voor staat. Wat is je boodschap, wat zijn je doelstellingen, wat is je stijl en wat zijn je kernwaarden?
Maak een wireframe
In een wireframe toon je de opbouw van de pagina’s en het verhaal. Zonder dat er rekening gehouden wordt met stijl, kleur of grafische elementen. De focus van een wireframe zit hem in de inhoud en functionaliteiten, niet in de look & feel.
Het webdesign
Webdesign is in principe het vormgeven van je website. Hierbij wordt het eerder gemaakte wireframe voorzien van de juiste stijl, kleur en grafische elementen die precies aansluiten bij het verhaal dat jij wilt vertellen.  Hierbij wordt er rekening gehouden met UX design (gebruikerservaring).
De website technisch bouwen
In deze fase wordt het eerder gemaakte webdesign technisch gebouwd. Hiervoor wordt verschillende codering gebruikt in HTML, CSS, Javascript etc. Dit technisch bouwen van de website gebeurd door een front- of back-end developer.
Content creatie

Tijdens het technisch bouwen van de website kan er alvast gestart worden met het creëren van content. Het is van belang dat deze content precies aansluit bij het verhaal dat jouw bedrijf wil vertellen. Dit kan aan de hand van tekst, beeld, video, whitepapers, infographics etc.

Lees hier 5 voorbeelden van goede websites. 

SEO optimalisatie
Het is van belang dat je gecreëerde content zo hoog mogelijk in de resultaten van zoekmachines zoals Google en Bing wordt vertoond. Het is  belangrijk dat de juiste zoekwoorden worden gebruikt en dat je de taal van jouw potentiële klant spreekt.
Kies de juiste beelden
Het is cruciaal dat je de juiste beelden of video’s kiest voor op jouw website die exact aansluiten bij het verhaal van jouw bedrijf. Doordat ‘we’ steeds minder lezen en steeds meer scannen zijn beelden dé visuele succesfactor van je website.
De website vullen
In deze fase gaan we simpelweg de gecreëerde, seo geoptimaliseerde content en gekozen beelden plaatsen in het CMS (control management systeem).
Live zetten van de website
De website is compleet gevuld en dubbel gecheckt dus kan live gezet worden. Hiervoor dient de website aangemeld te worden bij de zoekmachines en moet de oude website voorzien worden van 301 redirects om de indexatie te behouden.
Continu optimaliseren (Growth Driven Design)
Jouw website is nooit af. Het is belangrijk om deze continu te blijven optimaliseren zodat je jouw website beter maakt of uitbreidt met nieuwe functionaliteiten. Het doel hierbij is meer bezoekers naar je website trekken, bezoekers op je site beter laten converteren (conversie optimalisatie) of nieuwe wensen ontwikkelen. De term die hiervoor ook wel gebruikt wordt is Growth Driven Design.

Wat is een CMS?

Een CMS is een systeem achter je website dat je in staat stelt een website gemakkelijk te beheren. Hierbij hoef je nauwelijks kennis te hebben van HTML en kan je simpel teksten, foto’s, video’s, lay-out of formulieren wijzigen of toevoegen. De CMS systemen die door ons het meest gebruikt worden zijn het HubSpot CMS en Wordpress. Wij gebruiken deze CMS systemen omdat deze het beste aansluiten bij de B2B markt.

cms-hubspot-wordpress

Wat is een concept board?

Een concept board is een document waarin je vastlegt wat je als bedrijf wilt uitstralen en waar je voor staat.

Belangrijke vragen hierbij zijn:

 • Wat is je boodschap?

 • Wat zijn je doelstellingen?

 • Wat is je stijl?

 • Wat zijn je kernwaarden?

Een goed concept board is de basis van een goede B2B website waarin direct de unieke kenmerken van het bedrijf en je producten beschreven worden.

Lees meer over concept boards op deze pagina

laptop

Wat is een wireframe?

Een wireframe is een visueel hulpmiddel waarin de opbouw van de pagina’s en het verhaal weergegeven worden. Het kan gezien worden als een bouwtekening van je website. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met stijl, kleur of grafische elementen. De focus zit hem in de navigatie, indeling, inhoud en functionaliteiten van de website, niet in de look & feel.

Lees direct onze beste 5 menustructuur practises in onze blog.

laptop-1

Wat is webdesign?

Dat is het vormgeven van je website. Waarbij het eerder gemaakte wireframe wordt voorzien van de juiste stijl, grafische elementen en kleur die perfect aansluiten bij jouw verhaal. Daarbij wordt er rekening gehouden met gebruikerservaring door onderzoek, statistieken en analyses.

5 design punten die niet mogen ontbreken op jouw website zijn:

 1. Zorg voor een duidelijke navigatie

 2. Een snelle laadtijd van je website is een must

 3. Maak je teksten scanbaar

 4. Call 2 actions moeten overduidelijk zijn

 5. Zorg voor genoeg interne links

Wil je meer uitleg over deze 5 design punten? Lees dan onze blog.

pencil

Webdesign = samenwerken!

Wat is UX design?

De afkorting UX Design staat voor ‘User Experience Design’. Dit houdt het proces van nadenken over usability van een website of online platform in en heeft als doel om de gebruiksvriendelijkheid en daarmee de tevredenheid van de gebruiker te verhogen. UX Design heeft verschillende elementen in zich van interactie design, informatie architectuur en gebruikersonderzoek. UX Design draagt actief bij aan een betere website.

Wil jij nog meer informatie over UX design? Lees onze blog.

headers-15

De website technisch bouwen, wat houdt dat in?

In deze fase wordt het eerder gemaakte webdesign technisch gebouwd. Hiervoor wordt verschillende codering gebruikt in HTML, CSS, Javascript etc. Dit technisch bouwen van de website gebeurt door een front- of back-end developer. Hierbij is het belangrijk dat de website responsive en mobile first wordt ontwikkeld. Deze ontwikkeling vindt plaats in het CMS (Wordpress of HubSpot).

Wil jij weten hoe wij een B2B website responsive maken? Lees onze blog.
laptop-coding

Wat is content creatie voor een website?

Content creatie is simpelweg het schrijven van teksten zoals blogs, webpagina’s of landingspagina’s, het maken van video’s, het kiezen van de juiste beelden, het maken van whitepapers of infographics die precies aansluiten bij het verhaal dat je via jouw website wilt vertellen.

Content is een cruciaal onderdeel van je website. Spreek de taal van je potentiële klant en gebruik zoekwoorden om beter gevonden te worden. Uiteraard kunnen wij je helpen bij de creatie of optimalisatie van deze webteksten.

Wij helpen je graag op weg met deze 5 tips:

 1. Maak een plan

 2. Stel buyer persona’s op

 3. Doe keyword research

 4. Map je content

 5. Bepaal het type content

2. Hoe creer je content die wel leads genereert-1

Hoe kies je de juiste beelden voor je website?

De juiste beelden of video’s kiezen is cruciaal om jouw verhaal op de juiste manier te vertellen op jouw website. Doordat websitebezoekers steeds minder lezen en steeds meer scannen worden beelde dé onderscheidende succesfactor van je website.

Het is gebruikelijk om de website te openen met een grote foto. De eerste indruk bepaalt of mensen op je site blijven of direct weggaan. Je kunt je dus voorstellen dat het hebben van goede, zakelijke fotografie een belangrijke succesfactor is voor je website. De elementen die bijdragen aan een betere positie in Google.

Wil jij weten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste beelden? Lees onze blog. 

transformation

Wat is SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie is jouw gecreëerde content zo hoog mogelijk laten scoren in de resultaten van de zoekmachines zoals Google en Bing. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden met zoekvolume gebruikt. Dit moet natuurlijk wel aansluiten bij de taal die jouw potentiële klant spreekt. SEO is echter geen trucje, het is een continu optimalisatieproces waarbij ontzettend veel factoren van belang zijn. Deze factoren zijn grofweg onder te verdelen in drie takken: ‘techniek website’, ‘content’ en ‘externe factoren’.
Om je te helpen bij SEO optimalisatie gebruiken wij in Wordpress de Yoast plugin. Een duidelijke handleiding hiervan lees je hier. In HubSpot is dit automatisch geïntegreerd.
Voor beiden werkwijzen bieden wij workshops aan om de content op jouw website optimaal te laten ranken in de zoekmachines. 

Meld je aan voor de gratis workshop

headers-09-4

Benieuwd naar het succesverhaal van Wij Makelaars?

Download de case study

Wat houdt het vullen van een website in?

Hierbij ga je simpelweg de gecreëerde, SEO geoptimaliseerde content en gekozen beelden plaatsen in het CMS (content management systeem). Dit is een intensief proces waarin nauwkeurig alle geschreven teksten in de gebouwde items geplaatst moet worden. Alvorens je hiermee aan de slag kan, is het raadzaam om eerst een CMS (HubSpot CMS of Wordpress) training te volgen. Tevens adviseren wij hierbij om alle geplaatste teksten nogmaals (intern) te laten checken. Zodat je zeker weet dat de juiste content op de juiste plaats staat voordat je website live gaat!

Het is raadzaam om eerst een CMS training te volgen voordat je hier mee aan de slag gaat.

Meld je aan voor de gratis workshop

laptop-1

Hoe zet ik mijn website online?

Als de website gevuld is en nogmaals gecheckt is door verschillende stakeholders kan de website live gezet worden. Daarbij dient de website aangemeld te worden bij de zoekmachines en dient de oude website voorzien te worden van 301 redirects om de juiste indexatie te behouden.

pencil

Waarom moet ik mijn website continue optimaliseren?

Jouw website is nooit af. Het is van belang om deze continu te blijven optimaliseren zodat je jouw website beter maakt of uitbreidt met nieuwe functionaliteiten. Het doel hierbij is meer bezoekers naar je website trekken, bezoekers op je site beter laten converteren (conversie optimalisatie) of nieuwe wensen ontwikkelen. Ons advies is om maandelijkse optimalisaties door te voeren. De term die hiervoor ook wel gebruikt wordt is Growth Driven Design.

Ja, ik wil tips

plus

Wat is Growth Driven Design?

Vaak wordt gedacht dat de website klaar is als deze live wordt gezet. Maar met de huidige ontwikkelsnelheid en alle mogelijkheden zoals chatbots, UX-design, integraties met andere diensten etc. zul je merken dat je website juist té snel verouderd. Met Growth Driven Design krijg je een tool in handen om juist op continue basis verbeteringen in je site door te voeren. Door een strategische en data gedreven aanpak wordt vanuit dit principe non-stop gekeken naar optimalisaties binnen de website, wat bijdraagt aan het lange termijn succes van je site. Het kan natuurlijk altijd beter.

De GDD methode bestaat uit 3 fasen:

 1. Strategie workshop

 2. Lanceren website

 3. Continu verbeteren

Wil jij ook starten met GDD? Doe de scan

SCAN-CTA

Wil jij meer informatie over GDD?

Meer informatie

Wat is conversie optimalisatie?

Je marketingkanalen zet je onder andere in om bezoekers naar je website te krijgen. Wanneer je maandelijks veel actieve bezoekers op je website hebt, dan wil je graag dat deze bezoekers ook actie ondernemen, ofwel converteren. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers een zo geoptimaliseerd mogelijk conversiepad doorlopen kun je conversie-optimalisatie inzetten.

Conversie-optimalisatie heeft verschillende doelen, waaronder:

 • De gebruiksvriendelijkheid van de website vergroten;

 • Bezoekers laten converteren naar betalende klanten en;

 • Maximaal rendement halen uit je online marketing inspanningen.

Wil jij meer weten over Conversie optimalisatie? Lees dan onze blog

chemistry

Wat kost een website laten maken?

De kosten van een website zijn heel erg divers. Alleen betalen voor wat je nodig hebt? Bij Bureau Vet betaal je, afhankelijk van het aantal functionaliteiten van een website, een eenmalig bedrag voor het laten maken van een website. Je hebt ruime keuze uit diverse website modules, templates en functionaliteiten. Daarnaast betaal je een klein bedrag per maand aan hosting of licentiekosten. Wil je nu direct weten wat een website laten maken kost? 

Vraag een offerte aan

Offerte-aanvraag
Erik Verpoort

Wil jij een betere website?

Laat het ons weten of plan direct een afspraak in mijn agenda. 

Direct contact met onze expert

Erik Verpoort - Eigenaar

Plan een call